Tänk att den äntligen är klar! Testanläggningen AstaZero utanför Borås som jag första gången hörde talas om när den bara var en idé och som jag fått äran att göra logotype och grafisk profil för (bl.a.). AstaZero är ett jätteprojekt som gått lös på otroliga 500 miljoner kronor. Så häftigt!

AstaZero är en världsunik anläggning där man kan testa och forska kring aktiv säkerhet. 4 aktörer kan testa samtidigt på banan med full sekretess och intresset från utländska fordonstillverkare verkar vara stort. Volvo kommer givetvis vara en viktig kund på anläggningen men äger den inte, det gör istället SP och Chalmers.

Vad som gör AstaZero så unik är att här kan man testa i “verkliga” miljöer. Här finns motorväg, landsväg, höghastighetsbana och en stadsmiljö liksom ett komplett utvecklingscenter.

Under invigningen fick vi besökare förutom tal och god mat en demonstration på höghastighetsbanan och sedan en sightseeing runt banan. En otroligt lyckad dag som avslutades med en trevlig middag på Borås Textile Fashion Centre. Ska bli otroligt kul att få följa den fortsatta resan för AstaZero, nu återstår arbetet att fylla den fina anläggningen med kunder.