Igår åt jag lunch med fotografen Mikael Pilstrand och förärades med ett ex av hans alldeles färska bok Svart vatten (tack!). En fotobok om svensk surfing med 8 st personporträtt. Fastän jag inte alls tillhör målgruppen så tilltalas jag av dragningskraften som boken försöker förmedla. Vad är det som lockar “där ute”? Själv är jag måttligt förtjust av att befinna mig på havet, allra minst om det blåser! Det jag finner skrämmande tycker dessa människor är fantastiskt. Vet inte om jag ska tycka de är hjältar eller galningar – kanske lite både ock. Tur att man är olika… likväl så är alla subkulturer intressanta och det är givande att få en inblick i en annan värld.

Svart vatten är nästan suggestiv i sitt uttryck och I kind of like it! 🙂 Är du intresserad av att köpa boken så finns den bl a på egna hemsidan svartvatten.com

Så här står det på baksidan:

“Detta är en berättelse om surfare, för surfare och av surfare och för alla som är nyfikna på den drivkraft som är surfing. Följ med till en sida av svensk kust som inte många ser. Möt människorna vars liv formas av vågorna som bryter i svart vatten.”